Spaghetti Bolognese med parmesan
15-20
Laktosfri

Spaghetti Bolognese med parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • svartpeppar
  • salt

Bolognese

Gul lök
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
½ msk
Nötfärs
250 g
Vatten
1½ dl
Tomatpuré
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Örtmix
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Svartpeppar
Salt

Till servering

Spaghetti (Vete)
200 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
  • Energi 714 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Hacka gul lök och tärna tomat.
  3. Bolognese: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och nötfärs ca 4 min. Tillsätt tomat, vatten, tomatpuré, pressad vitlök, örtmix, kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud under lock ca 8 min eller till servering. Smaka av med lite salt.
  4. Riv parmesanost. Blanda nykokt spaghetti med bolognesesås. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Strö över riven parmesanost.