Indisk linsgryta med blomkål och koriander
25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
13
Points®värde per portion

Indisk linsgryta med blomkål och koriander

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • neutral olja
    • vatten
    • salt
    • svartpeppar

    Kryddpasta

    Gul lök
    1 st
    Ingefära
    1 bit
    Neutral olja
    1 tsk
    Curry
    2 tsk
    Garam masala
    1 tsk
    Tomatpuré
    1 msk
    Vitlök
    1 klyfta
    Vatten
    ½ dl

    Linsgryta

    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    3½ dl
    Grönsaksbuljong
    1 påse
    Röda linser
    1 dl
    Blomkål
    ½ st
    Neutral olja
    1 tsk
    Salt
    Svartpeppar

    Till servering

    Jasminris
    1 dl
    Lime
    1 st
    Koriander
    20 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Kryddpasta: Strimla gul lök tunt. Skala och finriv ingefära. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 3 min. 
    3. Tillsätt curry och garam masala, fräs ytterligare ca 30 sekunder. Rör ner tomatpuré, riven ingefära, pressad vitlök och vatten. Rör runt så det blir en kryddpasta.
    4. Linsgryta: Blanda ner coconut cream, vatten, grönsaksbuljong och röda linser i stekgrytan. Koka upp och sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka. Rör med jämna mellanrum så att linserna inte fastnar. Tillsätt mer vatten vid behov. 
    5. Dela blomkål i mindre buketter. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek blomkålen ca 5 min, tills den mjuknat något. Krydda med salt. 
    6. Linsgryta: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner limeskal i linsgrytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Rör ner stekt blomkål. Klyfta limen. 
    7. Servera indisk linsgryta med jasminris och limeklyfta. Toppa med koriander.