Limekotlett med frästa grönsaker och pressad potatis
30-40
11
Points®värde per portion

Limekotlett med frästa grönsaker och pressad potatis

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • flytande margarin
  • vatten
  • neutral olja

Fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Flytande margarin
1 tsk

Limesås

Lime
1 st
Vatten
½ dl
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Köttbuljong
½ påse
Chili flakes
1 krm
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Flytande honung
1 tsk

Grönsaker

Morot
1 st
Neutral olja
1 tsk
Haricots verts
1 förp
Cocktailtomater
125 g
Salt

Till servering

Potatis
400 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Har du ingen potatispress, så behöver du inte skala potatisen.
  2. Fläskkotlett: Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i 1-2 cm tjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en stekpanna och stek köttet snabbt på hög värme så det får en fin stekyta. Lägg köttet på en tallrik och ställ åt sidan. Spara stekpannan.
  3. Limesås: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner vatten, minifraiche, köttbuljong, chili flakes, kinesisk soja och flytande honung i en stekgryta. Koka upp och lägg ned köttet i såsen och sjud ca 5 min tills köttet är helt genomstekt. Smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar. Rör ner limeskal precis innan servering.
  4. Grönsaker: Skala och strimla morot. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs morot, haricots verts och cocktailtomater ca 3 min. Krydda allt med lite salt. 
  5. Pressa potatisen. Servera fläskkotlett med limesås, frästa grönsaker och pressad potatis.