Kyckling i currysås med äpple och bulgur
20-30
7
Points®värde per portion

Kyckling i currysås med äpple och bulgur

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • vatten
  • svartpeppar

Kyckling i currysås

Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklinginnerfilé
280 g
Neutral olja
2 tsk
Curry
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
2 krm
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Rött äpple
1 st
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Svartpeppar

Till servering

Bulgur (Vete)
1 dl
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Strimla gul lök och finhacka vitlök. Dela kycklinginnerfilé en gång på längden.
  2. Kyckling i currysås: Hetta upp neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs lök, vitlök, curry, paprikapulver och chili flakes ca 3 min på medelvärme.  
  3. Tillsätt kycklingen i pannan och fräs ytterligare ca 5 min, tills kycklingen fått fin färg. Krydda med salt. Blanda ner vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 8 min.
  4. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  5. Kärna ur rött äpple och dela i stora bitar.
  6. Blanda ner äpple och Milda mat i pannan och låt sjuda ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.  
  7. Servera kyckling i currysås med bulgur.