Saffransrisotto med räkor och parmesan
30-40
Laktosfri
Utan gluten
10
Points®värde per portion

Saffransrisotto med räkor och parmesan

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • kräftdjur

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • olivolja

Risotto

Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Risottoris
1¼ dl
Tomatpuré
½ förp
Saffran
½ förp
Vitt matlagningsvin
1 dl
Parmesanost, (20 g) (Mjölk)
1 bit

Till servering

Räkor, (300 g) (Kräftdjur)
1 förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Risotto: Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Sänk värmen. Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och saffran, fräs ytterligare ca 1 min. 
  2. Häll ner vitt matlagningsvin och låt det koka in under omrörning. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. 
  3. Finriv parmesanost. Blanda ner riven parmesanost (spara lite till servering) i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Häll av räkor. Servera risotton i djupa skålar med räkor och toppa med riven parmesan.