Saffransrisotto med räkor och parmesan
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- kräftdjur
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- olivolja
Risotto
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Risottoris
1¼ dl
Tomatpuré
½ förp
Saffran
½ förp
Vitt matlagningsvin
1 dl
Parmesanost, (20 g) (Mjölk)
1 bit
Till servering
Räkor, (300 g) (Kräftdjur)
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Risotto: Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Sänk värmen. Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och saffran, fräs ytterligare ca 1 min.
- Häll ner vitt matlagningsvin och låt det koka in under omrörning. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
- Finriv parmesanost. Blanda ner riven parmesanost (spara lite till servering) i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Häll av räkor. Servera risotton i djupa skålar med räkor och toppa med riven parmesan.