Laktosfri
Ugnsrostad kalkonstek med balsamicosky, dragonsmör och rostade rotfrukter
4.09 (814)
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- balsamvinäger
- olivolja
- salt
- smör
- smör, rumsvarmt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Kalkonlårstek
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
Småpotatis
400 g
Morötter
300 g
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Smör, rumsvarmt
20 g
Torkad dragon
¾ tsk
Salt
½ krm
Svartpeppar
Vetemjöl
½ msk
Balsamvinäger
½ dl
Socker
¾ msk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja
1 tsk
Köttbuljong
⅓ påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 580 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 59 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Snitta skinnet på kalkonlårsteken med en vass kniv. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Stek runt om i en stekpanna med lite smör ca 5 min. Lägg över i en ugnsform. Dra stekpannan från värmen, men diska den inte (används till balsamicoskyn). Tillaga klart kalkonsteken längst ner i ugnen ca 35 min, tills den är helt genomstekt.
Halvera småpotatis. Skala och skär morötter i grova bitar. Kvarta rödlök. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen (över kalkonen) ca 25 min.
Mosa ihop smör, torkad dragon, salt och nymald svartpeppar med en gaffel.
Ställ tillbaka den använda stekpannan på värmen. Pudra ner vetemjöl. Tillsätt balsamvinäger, socker, vatten, kinesisk soja och köttbuljong. Låt koka ihop ca 3 min.
Blanda de rostade rotfrukterna med ruccola. Skär upp kalkonsteken i tunna skivor. Servera kalkonstek med rostade rotfrukter, balsamicosky och dragonsmör.
Smaklig måltid!