Tomatbräserad fläskkotlett med ruccola och persilladesmör
Laktosfri

Tomatbräserad fläskkotlett med ruccola och persilladesmör

3.81 (195)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • olivolja
  • smör, rumstempererat
Bulgur
125 g
(Vete)
Ruccola
65 g
Gul lök
1 st
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Olivolja
Smör, rumstempererat
25 g
(Mjölk)
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 551 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill, dressa ruccolasalladen med lite olivolja, salt och svartpeppar.

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Klyfta gul lök. Skär fläskkotlett i portionsbitar och krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar.
 Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna eller traktörpanna. Stek fläskkotletter ca 2 min per sida. Tillsätt lök, konerverade körsbärstomater, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda på medelvärme ca 7 min, tills köttet är helt genomstekt. Om såsen blir för tjock så späd med lite extra vatten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Mosa ihop rumstempererat smör och persillade på ett fat.
Servera tomatbräserade fläskkotletter med bulgur, persilladesmör och ruccola.
Smaklig måltid!