Torskfilé med dragonaioli och ljummen fänkålssallad
25-35
Laktosfri
Utan gluten

Torskfilé med dragonaioli och ljummen fänkålssallad

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Dragonaioli

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Torkad dragon
½ msk
Salt
½ krm
Svartpeppar

Ljummen fänkålssallad

Fänkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Flytande honung
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Mâchesallad
65 g

Grillad torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Olivolja
Salt
2 krm

Till servering

Småpotatis
400 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 523 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 44 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Dragonaioli: Blanda majonnäs, pressad vitlök, torkad dragon, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
  3. Ljummen fänkålssallad: Strimla fänkål och bananschalottenlök. Fräs grönsakerna i lite olivolja i en stekpanna ca 2 min, tills fänkålen blivit mjuk. Tillsätt honung och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg över på ett fat.
  4. Grillad torsk: Skär torskfilé i portionsbitar. Torka av med lite hushållspapper. Gnid in fisken med lite olivolja och krydda med salt.
  5. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Grilla eller stek fisken ca 2 min per sida, tills fisken är klar.
  6. Blanda de frästa grönsakerna med mâchesallad. Servera till grillad torsk, dragonaioli och kokt potatis.