Laktosfri
Pasta med salsiccia, tomat och parmesan
4.02 (291)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vitvinsvinäger
- vatten
- socker
- salt
- svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Ruccola
30 g
Riven parmesan
25 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salsicciafärs
200 g
Tomatpuré
½ förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
2 krm
Torkad oregano
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 726 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 91 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn salsicciafärs ca 2 min. Hacka sönder färsen med en stekspade. Tillsätt lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
Rör ner tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten, socker, torkad oregano och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min. Smaka av med salt.
Tärna tomat och snackgurka. Lägg upp tomat, gurka och ruccola i separata skålar. Häll av pastan och blanda med salsicciagryta. Servera med grönsaker och riven parmesanost.
Smaklig måltid!