Pankopanerad kyckling med ugnsrostade rotfrukter och persiljesås

Pankopanerad kyckling med ugnsrostade rotfrukter och persiljesås

4.28 (285)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • ägg
Potatis
400 g
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g
Citron
1 st
Bladpersilja
10 g
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
(Ägg)
Panko
1 dl
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Tomat
2 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 768 kcal
  • Fett: 35 g
  • Kolhydrater: 64 g
  • Protein: 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Klyfta potatis och skär morötter i grova bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja. Smält smör i en kastrull. Blanda ner vetemjöl. Vispa ner mjölk, vispgrädde och kycklingbuljong. Sjud såsen ca 5 min på svag värme. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Vänd ner rivet citronskal och persilja. Håll såsen varm till servering.
Ta fram tre djupa tallrikar. Häll upp vetemjöl i den första, panko i den andra och vispa upp ägg i den tredje. 
Krydda minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt. 
Klyfta den använda citronen. Dela tomater i bitar. Grovhacka bladpersilja och blanda med de rostade rotfrukterna.
Servera pankopanerad kyckling med ugnsrostade rotfrukter, persiljesås, tomater och citronklyfta. 
Smaklig måltid!