0,7 kg CO2e
Laktosfri
Buddha bowl med kyckling, mynta och sojamajonnäs
4.22 (1125)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- salt
- olja
Majonnäs
½ dl
Japansk soja
½ msk
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
Rödkål
100 g
Röd paprika
1 st
Morot
1 st
Babyspenat
30 g
Mynta
20 g
Minutfilé
330 g
Socker
1 msk
Japansk soja
2 msk
Srirachasås
1 förp
Salt
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 725 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 74 g
- Protein: 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om ni har en mandolin hemma så använd gärna den till att hyvla rödkålen tunt!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna. Strimla rödkål så tunt som möjligt. Tärna röd paprika och grovriv morot.
Blanda socker, japansk soja och srirachasås i en liten skål. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kyckling minutfilé ca 4 min per sida. Krydda med lite salt. Sänk värmen och blanda ner sojablandningen. Låt koka ihop ca ½ min. Lägg kycklingen på en skärbräda och skär i skivor.
Lägg jasminris i botten av 2 djupa tallrikar. Fördela kyckling och grönsaker ovanpå riset. Toppa med myntablad och rostade sesamfrön. Servera med sojamajonnäs.
Smaklig måltid!