Buddha bowl med kyckling, mynta och sojamajonnäs
0,7 kg CO2e
Laktosfri

Buddha bowl med kyckling, mynta och sojamajonnäs

4.22 (1125)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • salt
  • olja
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Rödkål
100 g
Röd paprika
1 st
Morot
1 st
Babyspenat
30 g
Mynta
20 g
Minutfilé
330 g
Socker
1 msk
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor, Vete)
Srirachasås
1 förp
Salt
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 725 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Protein: 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om ni har en mandolin hemma så använd gärna den till att hyvla rödkålen tunt!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
 Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna. Strimla rödkål så tunt som möjligt. Tärna röd paprika och grovriv morot.
 Blanda socker, japansk soja och srirachasås i en liten skål. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kyckling minutfilé ca 4 min per sida. Krydda med lite salt. Sänk värmen och blanda ner sojablandningen. Låt koka ihop ca ½ min. Lägg kycklingen på en skärbräda och skär i skivor.
Lägg jasminris i botten av 2 djupa tallrikar. Fördela kyckling och grönsaker ovanpå riset. Toppa med myntablad och rostade sesamfrön. Servera med sojamajonnäs.
Smaklig måltid!