Tantamen ramen med tahini, nudlar, sesamstekt fläskfärs och böngroddar

Frida Ronge

Laktosfri

Tantamen ramen med tahini, nudlar, sesamstekt fläskfärs och böngroddar

3.95 (136)
Under 40 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • salt
Chili flakes
½ tsk
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Olja
½ msk
Vatten
9 dl
Kycklingbuljong
2 påse
Tahini
3 msk
(Sesamfrön)
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Ägg
2 st
(Ägg)
Japansk soja
2 tsk
(Sojabönor, Vete)
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Salladslök
½ förp
Olja
Fläskfärs
250 g
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Salt
1 krm
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Salladslök
½ förp
Pak choy
1 st
Böngroddar
½ förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 955 kcal
  • Fett: 61 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Mortla sönder chili flakes och lägg i en liten skål. Blanda ihop med sesamolja och neutral olja.
 Koka ihop vatten och kycklingbuljong i en kastrull.
Rosta sesamfrö i en torr stekpanna. Lägg över i en liten skål.
 Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner ägg och låt koka 6 ½ min. Spola kallt. Skala och halvera äggen. Lägg på ett fat och ringla japansk soja över.
 Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär all salladslök i tunna skivor. Dela pak choy på längden i fyra avlånga klyftor.
 Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs, vitlök och ingefära ca 5 min. Krydda med salt. Tillsätt hälften av salladslöken, sesamolja och japansk soja. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är knaperstekt.
Förbered 2 skålar med riktigt varmt vatten så att buljong och nudlar håller sig varma länge. Häll av vattnet från skålarna när det börjar närma sig servering.
Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Lägg pak choy och böngroddar i en sil doppa ner i det kokande vattnet ca 1 min. Spola sedan i kallt vatten. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen i samma vatten.
Vispa ihop tahini och chiliolja direkt i skålarna. Häll över kokhet buljong och vispa så att buljongen blir krämig. Lägg ner nudlarna och toppa med knaperstekt fläskfärs, böngroddar, pak choy, sojaägg, salladslök och sesamfrön.
Smaklig måltid!