Fläskkotlett med gräddsås, stekt svamp och ugnsrostad potatis

Fläskkotlett med gräddsås, stekt svamp och ugnsrostad potatis

4.29 (121)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Olivolja
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Salt
Svartpeppar
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Smör
(Mjölk)
Morötter
300 g
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 629 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om alla gillar svamp går det lika bra att vända ner den stekta svampen i såsen!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Kvarta champinjoner och hacka bananschalottenlök. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Skala och skär morötter i stavar.
 Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Dela stora potatisar. Blanda med olivolja, torkad timjan, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min. Rör om efter halva tiden.
Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör och olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt. Lägg över på ett fat och spara stekpannan. 
 Hetta upp lite smör i den använda stekpannan. Fräs skivade champinjoner och lök ca 3 min, krydda med salt. Lägg upp i en skål.
 Hetta upp smör i den använda stekpannan och pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde och mjölk, lite i taget. Tillsätt köttbuljong och kinesisk soja. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg tillbaka köttet i pannan och låt allt bli varmt (se tips!).
Servera fläskkotletter med ugnsrostad potatis, gräddsås, stekt svamp, mixsallad och morotsstavar. 
Smaklig måltid!