Morotssoppa med rostade kikärtor och limeyoghurt
20-30
Lägre pris
Vegetariskt

Morotssoppa med rostade kikärtor och limeyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt
  • bakplåtspapper

Morotssoppa

Morötter
300 g
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Coconut cream
1 förp
Vatten
4 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt

Kikärtskrutonger

Kikärtor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Majsstärkelse
1 msk
Neutral olja
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm

Limeyoghurt

Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ krm

Till servering

Surdegspavé (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 565 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Baka surdegspavé enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Morotssoppa: Slanta morötter och grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs allt ca 2 min.
  3. Tillsätt pressad vitlök, coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Låt puttra ca 10 min eller tills morötterna är mjuka. 
  4. Kikärtskrutonger: Häll av och skölj kikärtor. Torka med hushållspapper och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med majsstärkelse, neutral olja, chili flakes (efter smak) och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min.
  5. Limeyoghurt: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskal med matyoghurt och salt i en skål. 
  6. Morotssoppa: Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och pressad saft från den använda limen. 
  7. Toppa morotsoppan med kikärtskrutonger. Servera med surdegspavé och en klick limeyoghurt.