Gryta ala stroganoff style med grillad skivad kycklingfilé, champinjoner och ruccola
15-20

Gryta ala stroganoff style med grillad skivad kycklingfilé, champinjoner och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • mjölk

Kycklinggryta

Purjolök
½ st
Champinjoner
125 g
Olivolja
1½ tsk
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
1½ tsk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Kycklingbuljong
⅔ påse
Tomatpuré
1 förp
Skivad kycklingfilé
1 förp

Till servering

Basmatiris
135 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 679 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 74 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Strimla purjolök och kvarta champinjoner.
  3. Kycklinggryta: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs purjolök ca 4 min. Tillsätt champinjoner och fräs ytterligare ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Pudra över vetemjöl. 
  4. Blanda ner vispgrädde, mjölk, smulad kycklingbuljong och tomatpuré. Koka upp och sjud ca 4 min. Dela kyckling en gång och lägg ner i grytan, låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Servera kycklinggryta med basmatiris och ruccola.