Färsbiffar med gremolatatyoghurt, fetaost och rödbetor
20-30

Färsbiffar med gremolatatyoghurt, fetaost och rödbetor

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • balsamvinäger

Färsbiffar

Ströbröd (Vete)
2 msk
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Olivolja

Bulgur

Bulgur (Vete)
125 g

Gremolatayoghurt

Bladpersilja
10 g
Vitlök
½ klyfta
Citron
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar

Rödbets- och fetaostsallad

Rödbetor
1 förp
Balsamvinäger
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Fetaost (Mjölk)
50 g
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 720 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 58 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Färsbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, ägg, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner blandfärs och forma till 2 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 2 min per sida. Lägg över biffarna i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
  3. Bulgur: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  4. Gremolatayoghurt: Finhacka bladpersilja och vitlök. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda allt direkt på skärbrädan eller blanda ihop i en skål. Bred ut matyoghurt på en tallrik. Strö persiljeblandningen över yoghurten. Avsluta med att ringla över lite olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Rödbets- och fetaostsallad: Skär kokta rödbetor i små klyftor. Lägg i en skål och blanda med balsamvinäger, salt och nymald svartpeppar. Smula över fetaost och toppa med bladpersilja.
  6. Klyfta den använda citronen. Servera färsbiffar med bulgur, gremolatayoghurt, rödbets- och fetaostsallad och citronklyfta.