Ugnsrostade kycklinglår med sauce verte och vårig potatissallad
20-30
Utan gluten

Ugnsrostade kycklinglår med sauce verte och vårig potatissallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger

Ugnsrostad kyckling

Kycklinglår
1 förp
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Potatissallad

Potatis
400 g
Sugarsnaps
1 förp
Rädisor
1 förp
Rödlök
1 st
Babyspenat
15 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar

Sauce verte

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Babyspenat
15 g
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 628 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 43 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsrostad kyckling: Lägg kycklinglår i en ugnsform. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills kycklingen är helt klar.
  3. Förberedelse till potatissallad: Halvera potatis och sugarsnaps. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Låt sugarsnaps koka med den sista minuten. Kvarta eller skiva rädisor. Finstrimla rödlök.
  4. Sauce verte: Lägg babyspenat, pressad vitlök och hälften av matyoghurten i en mixerbunke. Mixa slät med stavmixer. Blanda ner resten av matyoghurten, salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Potatissallad: Häll av potatisen. Lägg tillbaka den kokta potatisen och sugarsnaps i kastrullen. Tillsätt rödlök, rädisor och babyspenat. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
  6. Servera ugnsrostad kyckling med potatissallad och sauce verte.