Kalkonfärscurry med kokosmjölk
25-35
Laktosfri
Utan gluten

Kalkonfärscurry med kokosmjölk

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • neutral olja
    • salt
    • vitvinsvinäger
    • vatten

    Kalkonfärscurry

    Vitkål
    200 g
    Bananschalottenlök
    1 st
    Neutral olja
    Kalkonfärs
    300 g
    Salt
    ½ tsk
    Malen ingefära
    1 tsk
    Curry
    1 tsk
    Tomatpuré
    ½ förp
    Vitvinsvinäger
    1 msk
    Kokosmjölk
    1 förp
    Vatten
    1 ½ dl
    Kycklingbuljong
    1 påse

    Till servering

    Jasminris
    135 g
    Röd paprika
    1 st
    Näringsvärde per portion
    • Energi 743 kcal
    • Fett 33 g
    • Kolhydrater 74 g
    • Protein 38 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Förberedelser: Strimla vitkål. Klyfta bananschalottenlök. Tärna röd paprika.
    3. Kalkonfärscurry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs kalkonfärs med salt på hög värme ca 3 min.
    4. Sänk till medelvärme. Tillsätt vitkål, malen ingefära, curry, tomatpuré, vitvinsvinäger, kokosmjölk, vatten och kycklingbuljong. Sjud ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt. Tillsätt bananschalottenlök och sjud ytterligare ca 2 min under lock. 
    5. Strö paprikabitar över grytan med kalkonfärscurry. Servera med nykokt jasminris.