Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Chimichangas med tomatsalsa
3.94 (235)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
Tomat
3 st
Rödlök
½ st
Lime
1 st
Salt
1 krm
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Grön chili
1 st
Svarta bönor
1 förp
Olja
Krossade tomater
½ förp
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Tortillabröd
½ förp
Avokado
1 st
Imat fraiche
1 dl
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 691 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 84 g
- Protein: 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tärna tomat. Finhacka rödlök. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda allt i en skål och pressa över saft från halva limen. Smaka av med salt. Klyfta resten av limen.
Finhacka rödlök, vitlök och grön chili (kärna ur chilin om du önskar mindre hetta). Häll av och skölj svarta bönor.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek löken ca 2 min. Tillsätt vitlök, grön chili, svarta bönor, krossade tomater, spiskummin och salt. Sjud ca 4 min. Smaka av med lite salt.
Fördela bönröra i mitten på tortillabröden. Vik in sidorna och rulla ihop.
Torka ur den använda stekpannan och hetta upp rikligt med neutral olja. Lägg rullarna med skarven nedåt och stek runtom, tills bröden fått fin färg.
Tärna avokado. Servera chimichangas med tomatsalsa, avokado, imat fraiche och ruccola!
Smaklig måltid!