Marockansk auberginegryta med aprikos, ras el hanout och hasselnötsstopping
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Marockansk auberginegryta med aprikos, ras el hanout och hasselnötsstopping

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrön,
  • svaveldioxid,
  • vete,
  • hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten

Couscous

Couscous (Vete)
125 g
Olivolja
Salt
2 krm
Vatten
2 dl

Auberginegryta

Aubergine
1 st
Gul lök
1 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Torkade aprikoser (Svaveldioxid)
40 g
Ras el hanout
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
½ förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Bladpersilja
20 g

Sesam- och hasselnötstopping

Hasselnötter (Hasselnötter)
40 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 694 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Couscous: Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja och salt. Koka upp vatten. Häll det varma vattnet över couscousen och täck med plastfolie. Låt stå ca 12 min. Fluffa grynen med en gaffel.
  2. Auberginegryta: Skär aubergine i tärningar. Klyfta gul lök. Häll av och skölj kikärtor. Skär torkad aprikos i mindre bitar.
  3. Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek aubergine ca 4 min. Tillsätt gul lök, pressad vitlök och ras el hanout. Stek ytterligare ca 2 min.
  4. Tillsätt tomatpuré, kikärtor, krossade tomater, vatten, torkade aprikoser och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 12 min. Smaka av med salt.
  5. Sesam- och hasselnötstopping: Finhacka hasselnötter. Hetta upp en torr stekpanna och rosta hasselnötter och sesamfrön tills de är gyllenbruna.
  6. Grovhacka bladpersilja. Toppa auberginegrytan med persilja och sesam- och hasselnötstopping. Servera tillsammans med couscous.