Laktosfri
Utan gluten
Kofta kari - Indiska köttbullar i currysås med grönsaker och basmatiris
4.05 (190)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- salt
- svartpeppar
- olja
- vatten
Nötfärs
250 g
Ägg
1 st
Vitlök
½ klyfta
Garam masala
2 tsk
Majsstärkelse
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Olja
Röd paprika
1 st
Curry
2 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
1½ dl
Flytande honung
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
1 krm
Svartpeppar
Majsstärkelse
1 tsk
Tomat
1 st
Basmatiris
135 g
Morot
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 735 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 76 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ägg, pressad vitlök, garam masala, majsstärkelse, salt och lite nymald svartpeppar.
Forma till ca 8 köttbullar. Hetta upp lite neural olja i en stekpanna. Stek köttbullarna ca 5 min runt om. Lägg på en tallrik. Spara stekpannan.
Tärna röd paprika och tomat. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs paprika och curry ca 2 min.
Tillsätt coconut cream, vatten, flytande honung, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Lägg tillbaka köttbullarna i currrysåsen.
Koka upp och sjud ca 6 min, tills köttbullarna är helt genomstekta. Vispa ner majsstärkelse, utblandat i lika delar vatten. Smaka av currysåsen med lite salt.
Skala och skär morot i stavar, ställ i glas.
Toppa indiska köttbullar i currysås med tärnad tomat. Servera med basmatiris och morotsstavar.
Smaklig måltid!