Kofta kari - Indiska köttbullar i currysås med grönsaker och basmatiris
20-30
Laktosfri
Utan gluten

Kofta kari - Indiska köttbullar i currysås med grönsaker och basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja
  • vatten

Indiska köttbullar

Nötfärs
250 g
Ägg (Ägg)
1 st
Vitlök
½ klyfta
Garam masala
2 tsk
Majsstärkelse
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja

Currysås

Neutral olja
Röd paprika
1 st
Curry
2 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
1½ dl
Flytande honung
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
1 krm
Svartpeppar
Majsstärkelse
1 tsk
Tomat
1 st

Tillbehör

Basmatiris
135 g
Morot
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 735 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Indiska köttbullar: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ägg, pressad vitlök, garam masala, majsstärkelse, salt och lite nymald svartpeppar. 
  3. Forma till ca 8 köttbullar. Hetta upp lite neural olja i en stekpanna. Stek köttbullarna ca 5 min runt om. Lägg på en tallrik. Spara stekpannan. 
  4. Currysås: Tärna röd paprika och tomat. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs paprika och curry ca 2 min.
  5. Tillsätt coconut cream, vatten, flytande honung, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Lägg tillbaka köttbullarna i currrysåsen. 
  6. Koka upp och sjud ca 6 min, tills köttbullarna är helt genomstekta. Vispa ner majsstärkelse, utblandat i lika delar vatten. Smaka av currysåsen med lite salt. 
  7. Tilbehör: Skala och skär morot i stavar, ställ i glas.
  8. Toppa indiska köttbullar i currysås med tärnad tomat. Servera med basmatiris och morotsstavar.