Krämig broccolisoppa med ägghalvor, fetaost, mynta och surdegsbaguette
15-20
Vegetariskt

Krämig broccolisoppa med ägghalvor, fetaost, mynta och surdegsbaguette

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten

Broccolisoppa

Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
Broccolibuketter
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vatten
4 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Mynta
20 g

Till servering

Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Ägg (Ägg)
2 st
Fetaost (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 685 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Koka upp vatten i en kastrull (till steg 4).
  2. Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
  3. Broccolisoppa: Klyfta gul lök. Hetta upp lite smör i en rymlig kastrull. Fräs broccolibuketter, gul lök och pressad vitlök ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt vatten, vispgrädde och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 8 min under lock, tills broccolin mjuknat.
  4. Lägg försiktigt ner äggen i det kokande vattnet och koka äggen 7 min. Häll av och spola kallt. Skala och halvera äggen.
  5. Broccolisoppa: Tillsätt mynta (spara gärna några blad till servering) till soppan och mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. 
  6. Lägg upp broccolisoppa i djupa skålar. Toppa med smulad fetaost och ägghalvor. Servera med nygräddad surdegsbaguette.