Krämig broccolisoppa med ägghalvor, fetaost, mynta och surdegsbaguette
Vegetariskt

Krämig broccolisoppa med ägghalvor, fetaost, mynta och surdegsbaguette

3.64 (185)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Gul lök
1 st
Smör
(Mjölk)
Broccolibuketter
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vatten
4 dl
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
1 påse
Mynta
20 g
Surdegsbaguette
1 st
(Vete)
Ägg
2 st
(Ägg)
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 685 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Protein: 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Koka upp vatten i en kastrull (till steg 4).
Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
 Klyfta gul lök. Hetta upp lite smör i en rymlig kastrull. Fräs broccolibuketter, gul lök och pressad vitlök ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt vatten, vispgrädde och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 8 min under lock, tills broccolin mjuknat.
Lägg försiktigt ner äggen i det kokande vattnet och koka äggen 7 min. Häll av och spola kallt. Skala och halvera äggen.
Tillsätt mynta (spara gärna några blad till servering) till soppan och mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. 
Lägg upp broccolisoppa i djupa skålar. Toppa med smulad fetaost och ägghalvor. Servera med nygräddad surdegsbaguette. 
Smaklig måltid!