Laktosfri
Kyckling i röd currysås med nudlar
4.06 (1420)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- olja
- socker
- vatten
Röd chili
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Cocktailtomater
125 g
Röd currypasta
½ förp
Socker
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Äggnudlar, (125 g)
1 förp
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 583 kcal
- Fett: 15 g
- Kolhydrater: 63 g
- Protein: 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Kom ihåg att chili kan variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta.
Strimla röd chili - se tips! Klyfta schalottenlök och röd paprika. Skär minutfilé i cm-tjocka strimlor. Koka upp lättsaltat vatten till punkt 5.
Krydda kycklingstrimlorna med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingen på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg.
Tillsätt röd chili, schalottenlök, röd paprika, cocktailtomater och röd currypasta. Fräs ytterligare ca 2 min.
Rör ner socker, coconut cream och vatten. Koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och currypasta för mer hetta.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag.
Klyfta lime. Servera kyckling i röd currysås med äggnudlar och limeklyfta.
Smaklig måltid!