Kyckling i röd currysås med nudlar
15-20
Laktosfri

Kyckling i röd currysås med nudlar

Ingredienser

Allergener
  • Ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja
  • socker
  • vatten

Kyckling i röd curry

Röd chili
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja
Cocktailtomater
125 g
Röd currypasta
½ förp
Socker
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl

Till servering

Äggnudlar, (125 g) (Ägg, Vete)
1 förp
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 583 kcal
  • Fett 15 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Kom ihåg att chili kan variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta.

  1. Förberedelser: Strimla röd chili - se tips! Klyfta schalottenlök och röd paprika. Skär minutfilé i cm-tjocka strimlor. Koka upp lättsaltat vatten till punkt 5.
  2. Kyckling i röd curry: Krydda kycklingstrimlorna med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingen på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg. 
  3. Tillsätt röd chili, schalottenlök, röd paprika, cocktailtomater och röd currypasta. Fräs ytterligare ca 2 min.
  4. Rör ner socker, coconut cream och vatten. Koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och currypasta för mer hetta.
  5. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag.
  6. Klyfta lime. Servera kyckling i röd currysås med äggnudlar och limeklyfta.