Kyckling i röd currysås med nudlar
Laktosfri

Kyckling i röd currysås med nudlar

4.06 (1420)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olja
  • socker
  • vatten
Röd chili
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Cocktailtomater
125 g
Röd currypasta
½ förp
Socker
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Äggnudlar, (125 g)
1 förp
(Ägg, Vete)
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 583 kcal
  • Fett: 15 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Protein: 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Kom ihåg att chili kan variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta.

Strimla röd chili - se tips! Klyfta schalottenlök och röd paprika. Skär minutfilé i cm-tjocka strimlor. Koka upp lättsaltat vatten till punkt 5.
Krydda kycklingstrimlorna med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingen på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg. 
Tillsätt röd chili, schalottenlök, röd paprika, cocktailtomater och röd currypasta. Fräs ytterligare ca 2 min.
Rör ner socker, coconut cream och vatten. Koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och currypasta för mer hetta.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag.
Klyfta lime. Servera kyckling i röd currysås med äggnudlar och limeklyfta.
Smaklig måltid!