15-20
Laktosfri
Mexikanska räk- och majsfritters med chilimajonnäs och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- kräftdjur,
- ägg,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ägg
- mjölk
- vetemjöl
- salt
- neutral olja
Räk- och majsfritters
Majs
1 förp
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Ägg (Ägg)
1 st
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Salt
1 krm
Koriander
10 g
Neutral olja
Till servering
Isbergssallad
1 st
Rödlök
1 st
Lime
1 st
Koriander
10 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Chilimajonnäs (Ägg, Senap)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 792 kcal
- Fett 41 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm gärna tortillabröden innan servering!
- Räk- och majsfritters: Häll av majs och räkor. Blanda ihop ägg, vetemjöl, mjölk, salt, koriander och majs i en bunke. Mixa ihop till en grov smet med stavmixer. Blanda ner räkorna i smeten.
- Tillbehör: Skär isbergssallad i mindre bitar. Skiva rödlök. Klyfta lime. Lägg allt på ett fat eller i separata skålar.
- Räk- och majsfritters: Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Klicka ut smeten med en matsked i oljan och stek ca 1-2 min per sida. Det ska bli totalt ca 8 biffar.
- Servera nystekta majs- och räkfritters i tortillabröd tillsammans med isbergssallad, rödlök, koriander, chilimajonnäs och limeklyfta.