Laktosfri
Mexikanska räk- och majsfritters med chilimajonnäs och koriander
3.6 (102)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- mjölk
- vetemjöl
- salt
- olja
Majs
1 förp
Räkor
1 förp
Ägg
1 st
Mjölk
½ dl
Vetemjöl
½ dl
Salt
1 krm
Koriander
10 g
Olja
Isbergssallad
1 st
Rödlök
1 st
Lime
1 st
Koriander
10 g
Tortillabröd
½ förp
Chilimajonnäs
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 792 kcal
- Fett: 41 g
- Kolhydrater: 76 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm gärna tortillabröden innan servering!
Häll av majs och räkor. Blanda ihop ägg, vetemjöl, mjölk, salt, koriander och majs i en bunke. Mixa ihop till en grov smet med stavmixer. Blanda ner räkorna i smeten.
Skär isbergssallad i mindre bitar. Skiva rödlök. Klyfta lime. Lägg allt på ett fat eller i separata skålar.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Klicka ut smeten med en matsked i oljan och stek ca 1-2 min per sida. Det ska bli totalt ca 8 biffar.
Servera nystekta majs- och räkfritters i tortillabröd tillsammans med isbergssallad, rödlök, koriander, chilimajonnäs och limeklyfta.
Smaklig måltid!