Mexikanska räk- och majsfritters med chilimajonnäs och koriander
15-20
Laktosfri

Mexikanska räk- och majsfritters med chilimajonnäs och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • kräftdjur,
  • ägg,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ägg
  • mjölk
  • vetemjöl
  • salt
  • neutral olja

Räk- och majsfritters

Majs
1 förp
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Ägg (Ägg)
1 st
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Salt
1 krm
Koriander
10 g
Neutral olja

Till servering

Isbergssallad
1 st
Rödlök
1 st
Lime
1 st
Koriander
10 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Chilimajonnäs (Ägg, Senap)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 792 kcal
  • Fett 41 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Värm gärna tortillabröden innan servering!

  1. Räk- och majsfritters: Häll av majs och räkor. Blanda ihop ägg, vetemjöl, mjölk, salt, koriander och majs i en bunke. Mixa ihop till en grov smet med stavmixer. Blanda ner räkorna i smeten.
  2. Tillbehör: Skär isbergssallad i mindre bitar. Skiva rödlök. Klyfta lime. Lägg allt på ett fat eller i separata skålar. 
  3. Räk- och majsfritters: Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Klicka ut smeten med en matsked i oljan och stek ca 1-2 min per sida. Det ska bli totalt ca 8 biffar.
  4. Servera nystekta majs- och räkfritters i tortillabröd tillsammans med isbergssallad, rödlök, koriander, chilimajonnäs och limeklyfta.