Portabelloburgare med tomataioli
20-30
Vegetariskt
12
Points®värde per portion

Portabelloburgare med tomataioli

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Tomataioli

Soltorkade tomater, (50 g)
½ burk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Majonnäs (Ägg)
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar

Portabelloburgare

Tomat
1 st
Avokado
½ st
Neutral olja
1 tsk
Portabello
2 st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Ruccola
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du väljer bort ena brödhalvan kan du dra av 2 Points per portion.

  1. Tomataioli: Finhacka avrunna soltorkade tomater och blanda med matyoghurt, majonnäs och pressad vitlök i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.  
  2. Portabelloburgare: Skiva tomat tunt. Kärna ur och skiva avokado.
  3. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek portabello ca 3 min per sida. Krydda med lite salt.
  4. Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg (se tips!).
  5. Fyll hamburgerbröden med ruccola, portabello, avokado och tomat. Toppa med en klick tomataioli.