Pasta soffritto med stekt kapris, mozzarella och citron
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Soffritto
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Tomat
2 st
Selleristjälk (Selleri)
2 st
Olivolja
1½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
½ dl
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Till servering
Linguine (Vete)
125 g
Citron, (skal och saft)
½ st
Kapris
½ burk
Olivolja
½ tsk
Bladpersilja
20 g
Mozzarella, (62,5 g) (Mjölk, Laktos)
½ förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Förberedelser: Skala och tärna morot smått. Tärna gul lök och tomat. Skiva selleristjälk tunt. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Dela citronen och pressa ca ½ msk saft i en liten skål. Häll av kapris och lägg på en tallrik med hushållspapper.
- Hetta upp ½ tsk olivolja i en stekpanna. Stek kapris på hög värme ca 3 min, tills den är krispig. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper.
- Soffritto: Hetta upp 1½ tsk olivolja i den använda stekpannan. Stek lök, selleri och morot ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, tomat, vatten, den pressade citronsaften, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min, tills grönsakerna är mjuka.
- Grovhacka bladpersilja och bryt mozzarella i mindre bitar. Blanda soffritto med nykokt linguine, bladpersilja, rivet citronskal och sparat pastavatten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera pasta soffritto med mozzarella. Toppa med stekt kapris.