Pasta soffritto med stekt kapris, mozzarella och citron
20-30
Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Pasta soffritto med stekt kapris, mozzarella och citron

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • selleri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Soffritto

Morot
1 st
Gul lök
1 st
Tomat
2 st
Selleristjälk (Selleri)
2 st
Olivolja
1½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
½ dl
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Till servering

Linguine (Vete)
125 g
Citron, (skal och saft)
½ st
Kapris
½ burk
Olivolja
½ tsk
Bladpersilja
20 g
Mozzarella, (62,5 g) (Mjölk, Laktos)
½ förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
  2. Förberedelser: Skala och tärna morot smått. Tärna gul lök och tomat. Skiva selleristjälk tunt. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Dela citronen och pressa ca ½ msk saft i en liten skål. Häll av kapris och lägg på en tallrik med hushållspapper.
  3. Hetta upp ½ tsk olivolja i en stekpanna. Stek kapris på hög värme ca 3 min, tills den är krispig. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper.
  4. Soffritto: Hetta upp 1½ tsk olivolja i den använda stekpannan. Stek lök, selleri och morot ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, tomat, vatten, den pressade citronsaften, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min, tills grönsakerna är mjuka. 
  5. Grovhacka bladpersilja och bryt mozzarella i mindre bitar. Blanda soffritto med nykokt linguine, bladpersilja, rivet citronskal och sparat pastavatten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  6. Servera pasta soffritto med mozzarella. Toppa med stekt kapris.