Sötsur kalkonfärs med färsk ingefära och chili
20-30
Laktosfri
16
Points®värde per portion

Sötsur kalkonfärs med färsk ingefära och chili

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • balsamvinäger
  • socker
  • neutral olja
  • salt

Sötsur sås

Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Balsamvinäger
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Socker
½ msk

Kalkonfärs

Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Morot
2 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Kalkonfärs
300 g
Salt
2 krm

Till servering

Basmatiris
1 dl
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sötsur sås: Vispa ihop japansk soja, balsamvinäger, sesamolja och socker i en skål, tills sockret lösts upp.
  3. Kalkonfärs: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skala och grovriv morot. Klyfta rödlök. 
  4. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek vitlök, ingefära och chili flakes några sekunder. Tillsätt kalkonfärs och rödlök, fräs ytterligare ca 4 min. Krydda med salt. Häll på den sötsura såsen och rör ner morötterna.
  5. Låt sjuda ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Späd med lite vatten om kalkonfärsen upplevs torr. 
  6. Servera sötsur kalkonfärs med nykokt basmatiris.