Kycklingfajitas med vitlökssås
20-30
8
Points®värde per portion

Kycklingfajitas med vitlökssås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt

Kycklingfajitas

Gul lök
½ st
Röd paprika
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
½ msk
Chipotlekrydda
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Salt
½ tsk

Till servering

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Tortillabröd (Vete)
2 st
Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du äta fler tortillabröd har de 4 Points/styck.

  1. Förberedelser: Strimla gul lök, röd paprika och kycklingfilé.
  2. Kycklingfajitas: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min. Tillsätt grönsakerna och krydda allt med chipotlekrydda, spiskummin, oregano och salt, fräs ytterligare ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
  3. Till servering: Blanda ihop matyoghurt med finriven vitlök. Smaka av med lite salt.  
  4. Värm tortillabröden och lägg i mixsallad, kyckling, lök och paprika. Toppa med vitlöksyoghurt och rulla ihop, ät direkt.