Sesam- och sojastekt fläskfärs med asiatisk pak choy- och gurksallad
25-35
Laktosfri

Sesam- och sojastekt fläskfärs med asiatisk pak choy- och gurksallad

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • neutral olja
  • vatten

Pak choy- & gurksallad

Lime
1 st
Ingefära
½ bit
Gurka
1 st
Pak choy
1 st
Socker
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Chili flakes
2 krm
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
1 tsk

Sesam- & sojastekt fläskfärs

Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Vatten
1 dl
Majsstärkelse
1 tsk
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
½ bit

Till servering

Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 704 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tvätta limen i ljummet vatten. Skala och finriv all ingefära, lägg undan hälften till punkt 3 och resten till punkt 4. 
  3. Pak choy- och gurksallad: Dela gurka på längden och skär i cm-tjocka skivor på snedden. Finriv skalet och pressa saften från limen över gurkan. Blanda ner socker, salt, nymald svartpeppar, chili flakes, pressad vitlök, neutral olja och hälften av den rivna ingefäran. 
  4. Sesam- och sojastekt fläskfärs: Häll vatten i en liten skål och rör ner japansk soja och majsstärkelse. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och fräs fläskfärs ca 3 min. Tillsätt sesamfrön, pressad vitlök och resten av ingefäran. Fräs ytterligare ca 1 min. Rör ner sojablandningen och koka ca 1 min.
  5. Pak choy- och gurksallad: Finstrimla pak choy och blanda med gurkan.
  6. Servera sesam- och sojastekt fläskfärs med jasminris och pak choy- och gurksallad. Toppa med lite extra chili flakes.