Spaghetti med parmesan- och persiljeströssel, färsk tomatsås och vitlöksmarinerade räkor
25-35
Laktosfri

Spaghetti med parmesan- och persiljeströssel, färsk tomatsås och vitlöksmarinerade räkor

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • kräftdjur,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • svartpeppar

Parmesanströssel

Kruspersilja
10 g
Olivolja
½ msk
Panko (Vete)
¾ dl
Salt
1 krm
Riven parmesan (Mjölk)
25 g

Vitlöksmarinerade räkor

Vitlök
1 klyfta
Kruspersilja
10 g
Olivolja
1 msk
Räkor (Kräftdjur)
1 förp

Tomatsås

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Tomat
2 st
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse

Till servering

Spaghetti (Vete)
200 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 761 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 93 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta.

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten (ca 10g salt / liter vatten) till pastakoket i punkt 5.
  2. Parmesanströssel: Finhacka kruspersilja. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt panko och salt, stek under omrörning tills pankon är frasig. Lägg upp på en tallrik. Låt svalna något och blanda med persilja och riven parmesan. 
  3. Vitlöksmarinerade räkor: Finhacka vitlök och kruspersilja. Lägg i en skål och blanda ner olivolja. Häll av räkorna och blanda ner i skålen.
  4. Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök, vitlök och röd chili (se tips!). Skär tomater i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök, vitlök och röd chili ca 2 min. Blanda ner tomater och tomatpuré, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min.
  5. Koka spaghetti enligt tidsangivelse på förpackningen.
  6. Häll av pastan och lägg tillbaka spaghettin i kastrullen. Blanda ner tomatsås och riven parmesanost. Blanda runt ordentligt. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera tomatpasta toppad med marinerade räkor och parmesanströssel.