Utan gluten
Örtrostade kycklinglår med ajvarkryddade rotfrukter, ruccola och persilladecrème
3.87 (141)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- bakplåtspapper
- olivolja
- svartpeppar
Kycklinglår
1 förp
Örtmix
¾ förp
Salt
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st
Morötter
300 g
Palsternacka
300 g
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ajvar relish
1 förp
Ruccola
30 g
Matyoghurt
1 dl
Persillade
½ påse
Salt
½ krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 757 kcal
- Fett: 36 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om ni vill, skär de rostade rotfrukterna i mindre delar innan de blandas med ajvar relish!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Krydda kycklinglår med örtmix och salt. Lägg kycklingen i mitten på en plåt med bakplåtspapper. Tvätta morot, palsternacka och potatis. Lägg allt runtom kycklingen på ugnsplåten. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i mitten av ugnen ca 35-40 min, tills rotfrukterna är mjuka och kycklingen är helt genomstekt.
Blanda yoghurt, persillade och salt i en liten skål.
Blanda rotfrukterna med ajvar relish (se tips!) och toppa med ruccola. Servera tillsammans med örtkryddad kyckling och persilladecrème.
Smaklig måltid!