Barnens fish'n chips med söta äppelbåtar och sura kålrabbikuber
30-40
Laktosfri

Barnens fish'n chips med söta äppelbåtar och sura kålrabbikuber

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • svaveldioxid,
  • ägg,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • ägg
  • vetemjöl
  • neutral olja

Chips

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt

Söta äppelbåtar & sura kålrabbikuber

Kålrabbi
1 st
Citron
1 st
Rött äpple
1 st

Fish

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Ägg)
Panko (Vete)
Neutral olja

Till servering

Remouladsås (Svaveldioxid, Ägg, Senap)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 677 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 59 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Chips: Skär potatis i tunna skivor (ca ½ cm) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Söta äppelbåtar & sura kålrabbikuber: Skala och skär kålrabbi i kuber. Klyfta citron. Pressa lite citron på kålrabbikuberna och lägg resten av citronklyftorna i en skål. Skär äpple i klyftor.
  4. Fish: Skär torskfilè i portionsbitar. Krydda fisken med lite salt. Vispa upp ägg i en djup tallrik. Fördela vetemjöl och panko på separata tallrikar. Vänd fisken i först vetemjöl, sedan ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade fiskbitarna ca 2 min per sida, låt rinna av på lite hushållspapper.
  5. Servera fish'n chips med söta äppelbåtar, sura kålrabbikuber, remouladesås och citronklyftor.