30-40
Laktosfri
Barnens fish'n chips med söta äppelbåtar och sura kålrabbikuber
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- svaveldioxid,
- ägg,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- ägg
- vetemjöl
- neutral olja
Chips
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Söta äppelbåtar & sura kålrabbikuber
Kålrabbi
1 st
Citron
1 st
Rött äpple
1 st
Fish
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Ägg)
Panko (Vete)
Neutral olja
Till servering
Remouladsås (Svaveldioxid, Ägg, Senap)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 677 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Chips: Skär potatis i tunna skivor (ca ½ cm) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
- Söta äppelbåtar & sura kålrabbikuber: Skala och skär kålrabbi i kuber. Klyfta citron. Pressa lite citron på kålrabbikuberna och lägg resten av citronklyftorna i en skål. Skär äpple i klyftor.
- Fish: Skär torskfilè i portionsbitar. Krydda fisken med lite salt. Vispa upp ägg i en djup tallrik. Fördela vetemjöl och panko på separata tallrikar. Vänd fisken i först vetemjöl, sedan ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade fiskbitarna ca 2 min per sida, låt rinna av på lite hushållspapper.
- Servera fish'n chips med söta äppelbåtar, sura kålrabbikuber, remouladesås och citronklyftor.