Laktosfri
Kalkonfärsbollar i ingefärsbuljong med nudlar och koriander
4.11 (743)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- äggula
- olja
- vatten
- socker
Ingefära
½ bit
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Äggula
1 st
Ströbröd
2 msk
Olja
Ingefära
½ bit
Broccoli
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Japansk soja
2 msk
Socker
½ tsk
Olja
1 msk
Srirachasås
½ förp
Koriander
10 g
Äggnudlar, (125 g)
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 714 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 63 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till nudlarna i punkt 2.
Skala ingefära. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Finhacka hälften av koriandern och grovhacka hälften. Ställ den grovhackade koriandern i kylen till servering. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
Finriv ingefära och vitlök. Lägg i en bunke och blanda ner kalkonfärs, salt, nymald svartpeppar, äggula, finhackad koriander och ströbröd. Låt smeten stå och svälla några minuter. Forma till ca 8 köttbollar Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn kalkonfärsbollarna ca 4 min.
Finhacka ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig kastrull och fräs ingefära och vitlök ca 1 min. Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong, japansk soja och socker. Koka upp.
Tillsätt kalkonbollarna till ingefärsbuljongen och koka ca 5 min, tills de är helt genomstekta. Låt broccolin koka med de sista 2 minuterna.
Blanda neutral olja och srirachasås i en skål.
Servera nudlar i djupa tallrikar. Häll över varm ingefärsbuljong, broccoli och kalkonfärsbollar. Toppa med lite chiliolja och grovhackad koriander.
Smaklig måltid!