Kalkonfärsbollar i ingefärsbuljong med nudlar och koriander
20-30
Laktosfri

Kalkonfärsbollar i ingefärsbuljong med nudlar och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • äggula
  • neutral olja
  • vatten
  • socker

Kalkonfärsbollar

Ingefära
½ bit
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Äggula (Ägg)
1 st
Ströbröd (Vete)
2 msk
Neutral olja

Ingefärsbuljong

Ingefära
½ bit
Broccoli
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Socker
½ tsk

Chiliolja

Neutral olja
1 msk
Srirachasås
½ förp

Till servering

Koriander
10 g
Äggnudlar, (125 g) (Ägg, Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 714 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till nudlarna i punkt 2.
  2. Förberedelser: Skala ingefära. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Finhacka hälften av koriandern och grovhacka hälften. Ställ den grovhackade koriandern i kylen till servering. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. 
  3. Kalkonfärsbollar: Finriv ingefära och vitlök. Lägg i en bunke och blanda ner kalkonfärs, salt, nymald svartpeppar, äggula, finhackad koriander och ströbröd. Låt smeten stå och svälla några minuter. Forma till ca 8 köttbollar Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn kalkonfärsbollarna ca 4 min.
  4. Ingefärsbuljong: Finhacka ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig kastrull och fräs ingefära och vitlök ca 1 min. Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong, japansk soja och socker. Koka upp.
  5. Tillsätt kalkonbollarna till ingefärsbuljongen och koka ca 5 min, tills de är helt genomstekta. Låt broccolin koka med de sista 2 minuterna.
  6. Chiliolja: Blanda neutral olja och srirachasås i en skål.
  7. Servera nudlar i djupa tallrikar. Häll över varm ingefärsbuljong, broccoli och kalkonfärsbollar. Toppa med lite chiliolja och grovhackad koriander.