Stekt lax med kokt potatis, dill- och senapskräm och äppelsallad
Utan gluten

Stekt lax med kokt potatis, dill- och senapskräm och äppelsallad

4.22 (243)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
Småpotatis
400 g
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mild senap
1 msk
(Senap)
Socker
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
Dill
10 g
Grönt äpple
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
½ krm
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 576 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten, dela stora potatisar i mindre bitar för kortare koktid.
Finhacka dill. Blanda dill, matyoghurt, mild senap, socker, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
 Plocka dill. Tärna äpple. Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt. 
Krydda laxfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Servera stekt lax med kokt potatis, senapskräm och äppelsallad.
Smaklig måltid!