Laktosfri
Buddha bowl med Bjärekyckling, mynta och sojamajonnäs
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
Majonnäs
½ dl
Japansk soja
½ msk
Jasminris
125 g
Sesamfrön
1 förp
Rödkål
100 g
Röd paprika
1 st
Morot
1 st
Babyspenat
30 g
Mynta
20 g
Kycklinglårfilé
300 g
Socker
1 msk
Japansk soja
2 msk
Srirachasås
1 förp
Salt
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 761 kcal
- Fett:
- 36 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna. Strimla rödkål så tunt som möjligt (gärna på mandolin). Tärna röd paprika och grovriv morot.
Blanda socker, japansk soja och srirachasås i en liten skål. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kycklinglårfilé ca 4 min per sida. Krydda med lite salt. Sänk värmen och blanda ner sojablandningen. Låt koka ihop ca ½ min. Skär kycklingen i mindre bitar.
Lägg jasminris i botten av 2 djupa tallrikar. Fördela kyckling och grönsaker ovanpå riset. Toppa med myntablad och rostade sesamfrön. Servera med sojamajonnäs.
Smaklig måltid!