Teriyakiwok med risnudlar och krispig tofu
3.3 (164)
Under 35 min
12 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- ägg
Tofu
230 g
Majsstärkelse
1 påse
Paprikapulver
½ msk
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Sesamolja
1 tsk
Broccoli
1 st
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Sesamolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Ägg
1 st
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Teriyakisås
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
Dela broccoli i små buketter och strimla stammen tunt. Skala och skär morötter i tunna strimlor. Strimla rödlök.
Skiva tofu och pressa ut vätska mellan två hushållspapper. Smula sedan i mindre bitar och lägg i en plastpåse. Blanda ihop majsstärkelse med paprikapulver, chili flakes och salt. Häll över i påsen med tofu, förslut och skaka runt så att all tofu täcks.
Hetta upp sesamolja i en rymlig stekpanna. Stek tofun på hög värme tills den har fått fin färg och är krispig, ca 8 min (låt tofun få färg innan den vänds runt). Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
Hetta upp sesamolja i den använda stekpannan. Woka broccoli, morot och rödlök tills de har fått fin färg, ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök.
Lägg tillbaka tofun i pannan, gör lite plats i bottnen och knäck i ägg. Häll på teriyakisåsen och nudlarna och blanda runt allt tills äggen stelnat och allt är varmt, ca 2 min.
Servera teriyakiwok med risnudlar och krispig tofu i djupa tallrikar.
Smaklig måltid!