Butter chicken med basmatiris, gurksallad och koriander
20-30
Laktosfri

Butter chicken med basmatiris, gurksallad och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • salt
  • vatten
  • socker
  • olivolja
  • vitvinsvinäger

Till servering

Basmatiris
125 g

Butter chicken

Rödlök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Koriander
10 g
Kycklinginnerfilé
280 g
Smör (Mjölk)
Salt
1 krm
Malen ingefära
1 påse
Butter chicken paste
1 förp
Tomatpuré
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Coconut cream
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk

Gurksallad

Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Koriander
10 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 649 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelse butter chicken: Klyfta rödlök. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka koriander. Skär kycklinginnerfilé i mindre bitar. 
  3. Butter chicken: Hetta upp smör i en stekgryta. Fräs kyckling, rödlök och vitlök ca 3 min. Krydda med salt och malen ingefära. Tillsätt butter chicken paste och blanda runt. Blanda ner tomatpuré, vatten, coconut cream, kycklingbuljong och socker. Låt sjuda ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka eventuellt av med mer salt. Blanda ner koriander och en klick extra smör i grytan precis innan servering.
  4. Gurksallad: Tärna gurka. Finhacka rödlök och koriander. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt.
  5. Servera butter chicken med basmatiris och gurksallad.