20-30
Utan gluten
Chicken korma med rostad mandel, picklad gurka och basmatiris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- salt
- socker
- ättiksprit (12%)
Chicken korma
Gul lök
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Neutral olja
Kormasås (Senap, Mandel)
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
1½ dl
Salt
Chili flakes
Picklad gurka
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
3 msk
Gurka
1 st
Till servering
Basmatiris
125 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Näringsvärde per portion
- Energi 711 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Strimla gul lök. Dela kycklinginnerfilé en gång.
- Chicken korma: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs kyckling ca 4 min. Tillsätt gul lök och fräs ytterligare ca 3 min. Blanda ner kormasås och pressad vitlök under omrörning. Rör ner vispgrädde och vatten. Koka upp och sjud ca 5 min, smaka av med lite salt och chili flakes (efter egen smak).
- Picklad gurka: Blanda socker, ättika och vatten i en skål. Rör tills sockret löst sig. Skär gurka i mindre bitar och blanda ner i lagen.
- Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandelspån.
- Servera chicken korma med nykokt ris och picklad gurka. Toppa med mandelspån.