0,9 kg CO2e
Laktosfri
Pasta con polpette di maiale - små fläskfärsbullar i tomatsås
4.16 (1747)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
½ förp
Paprikapulver
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Linguine
200 g
Röd paprika
1 st
Morot
1 st
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 782 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 95 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök och tomatpuré på medelvärme ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, kycklingbuljong och socker. Sjud på svag värme ca 8 min. Smaka av såsen med lite salt och nymald svartpeppar.
Rör ihop tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar i en rymlig bunke. Blanda ner fläskfärs och forma färsen till ca 10 små köttbullar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och sjud under lock ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd köttbullarna försiktigt i såsen någon gång under koktiden.
Tärna röd paprika. Skala och skär moroten i stavar. Lägg i skålar.
Grovhacka bladpersilja och strö över köttbullarna. Servera köttbullar i tomatsås med nykokt pasta och grönsaker.
Smaklig måltid!