Läskig tomatsoppa med myräggspasta och ostlarver
20-30
Vegetariskt

Läskig tomatsoppa med myräggspasta och ostlarver

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Läskig tomatsoppa

Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
2 dl
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Torkad oregano
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
½ dl

Myrägg

Risoni (Vete)
75 g

Ostlarver

Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp

Andra busiga tillbehör

Surdegspavé (Vete)
2 st
Gul paprika
1 st
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
½ dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 769 kcal
  • Fett 36 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du göra ett läskigt spindelnät i soppan? Börja med att spritsa en liten klick créme fraiche i mitten av soppan, spritsa därefter 3 till 4 cirklar runt pricken. Ta en tandpetare eller liknande och dra från pricken och utåt. Fortsätt ett helt varv.

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Läskig tomatsoppa: Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs löken och vitlöken ca 2 min. Rör ner tomatpuré, vatten, krossade tomater, grönsaksbuljong, torkad oregano, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min.
  3. Myrägg: Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten. Lägg upp myräggen i en skål.
  4. Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen
  5. Ostlarver: Riv mozzarella på grova sidan av ett rivjärn direkt på en tallrik.
  6. Andra busiga tillbehör: Tärna gul paprika, tomat och gurka, lägg upp i skålar. Lägg crème fraiche i en spritspåse om du vill spritsa mönster i soppan (se tips!), lägg annars upp i en skål.
  7. Läskig tomatsoppa: Dra kastrullen från värmen och rör ner crème fraiche. Mixa soppan slät med stavmixer.
  8. Garnera den läskiga tomatsoppan med crème fraiche och servera med myrägg, ostlarver, bröd och andra busiga tillbehör.