Dinosaurieburgare i en grönsaksskog med nachochips och lavadipp
25-35

Dinosaurieburgare i en grönsaksskog med nachochips och lavadipp

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Lava dipp

Tomatsalsa
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar

Dino kropp

Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Nachochips
50 g
Snackgurka
½ st

Dino fyllning

Hamburgerost (Mjölk, Laktos)
¼ förp
Tomat
1 st

Grönsaksskog

Broccoli
1 st
Snackgurka
½ st

Dino burgare

Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 715 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 59 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Lava dipp: Blanda tomatsalsa och matyoghurt i en skål. Smaka av med lite salt och nymlad svartpeppar.
  2. Dino kropp: Skär ett snitt längst ovan sidan på brödet och tryck ner nachochips (som en dinosaurierygg). Lägg lite lava dipp på bottenbrödet. Skär gurkan i 2 stavar och gör ett snitt på ovansidan varje gurkstav. Tryck ner nachchips (som en dinosauriesvans). 
  3. Dino fyllning: Skär taggiga kanter på hamburgerosten. Skiva tomat tunt.
  4. Grönsaksskog: Skär broccoli i buketter och koka mjuka i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär gurka i stavar. Ställ broccoli och gurka upp som en skog. 
  5. Dino burgare: Blanda nötfärs med salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Forma till 2 burgare. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek burgarna ca 3 min per sida, tills helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Fyll dino kropp med dino burgare och dino fyllning. Servera dinosaurieburgaren i grönsaksskogen med resten av nachochipsen och lava dippen.