Rostad tomatsoppa med knapriga kikärtor och mozzarella
20-30
Vegetariskt
9
Points®värde per portion

Rostad tomatsoppa med knapriga kikärtor och mozzarella

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Tomatsoppa

Kons. körsbärstomater
1 förp
Gul lök
2 st
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Torkad oregano
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Kikärtor

Kikärtor
½ förp
Salt
1 krm
Rökt chilikrydda
½ tsk
Olivolja
1 tsk

Till servering

Risoni (Vete)
1 dl
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
½ förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp lättsaltat vatten till risonin.
  2. Tomatsoppa: Lägg konserverade körsbärstomater i en ugnsform (ca 20x30 cm). Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. 
  3. Kikärtor: Häll av och skölj kikärtor. Lägg kikärtor i en plastpåse och tillsätt salt och rökt chilikrydda. Förslut och skaka runt så allt blandas. Tryck till kikärtorna lite lätt med handen. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs kikärtorna ca 10 min, tills de har blivit knapriga. Lägg upp på ett fat. 
  4. Tomatsoppa: Hacka gul lök. Hetta upp olivolja i den använda stekgrytan. Fräs gul lök på medelvärme ca 5 min, tills den mjuknat och fått fin färg. 
  5. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
  6. Tomatsoppa: Tillsätt tomatpuré i grytan med lök och låt fräsa med under omrörning ca 1 min. Rör ner pressad vitlök, de rostade tomaterna, vatten, grönsaksbuljong, torkad oregano och socker. Koka upp och sjud ca 4 min. 
  7. Mixa slät med stavmixer och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd med lite vatten till önskad konsistens.
  8. Bryt mozzarella i bitar.
  9. Blanda ner risoni i soppan. Servera tomatsoppa i djupa skålar. Toppa med mozzarella och kikärtor.