Torsk med riven pepparrot och ugnsrostade gulbetor

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
10
Points®värde per portion

Torsk med riven pepparrot och ugnsrostade gulbetor

4.05 (494)
Under 35 min
5 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Gulbetor
400 g
Olja
2 tsk
Salt
Potatis
400 g
Pepparrot
½ st
Babyspenat
30 g
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Smör
20 g
(Mjölk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skala och klyfta gulbetorna, lägg i en ugnsform. Blanda med neutral olja och krydda med lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 30 minuter, tills betorna är klara men har kvar lite tuggmotstånd.
Koka potatis i lättsaltat vatten. Skala och riv pepparrot, lägg upp i en skål.
 Hetta upp smör i en stekpanna. Stek torsken ca 2 min per sida, tills den skivar sig lätt och precis är klar. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Lägg upp fisken på tallrikar. Skeda över smöret och strö över riven pepparrot. Servera med kokt potatis, ugnsrostade gulbetor och babyspenat.
Smaklig måltid!