Saffransbulgur med rostade kikärtor och auberginekräm
30-40
Vegetariskt

Saffransbulgur med rostade kikärtor och auberginekräm

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Rostade kikärtor

Kikärtor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Chipotlekrydda
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Olivolja

Auberginekräm

Aubergine
1 st
Olivolja
1 + 3 tsk
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Bladpersilja
10 g
Salt

Saffransbulgur

Bulgur (Vete)
125 g
½ påse
Saffran
1 förp
Citron
½ st
Bladpersilja
5 g
Babyspenat
30 g
Kalamataoliver
1 förp
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Labne

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Bladpersilja
5 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 535 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Spara skalet till steg 7. Grovhacka all bladpersilja.
  3. Rostade kikärtor: Häll av kikärtor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över chipotlekrydda, lite salt och nymald svartpeppar. Ringla över lite olivolja. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
  4. Auberginekräm: Halvera aubergine på längden och lägg i en ugnsform. Ringla över 1 tsk olivolja och krydda med lite salt. Rosta i nedre delen av ugnen ca 25 min. 
  5. Saffransbulgur: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut saltet mot grönsaksbuljong samt tillsätt saffran.  
  6. Strimla babyspenat. Halvera kalamataoliver. Lägg allt i en bunke. Blanda ner bladpersilja, saffransbulgur, pressad citronsaft och lite olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg upp saffransbulgurn på ett fat.
  7. Auberginekräm: Skrapa ur fruktköttet från den rostade auberginen och lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, citronskal, citronsaft och resten av olivoljan. Mixa till en kräm med stavmixer. Tillsätt bladpersilja. Smaka av med lite salt.
  8. Labne: Blanda matyoghurt, pressad vitlök och bladpersilja i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  9. Servera saffransbulgur toppad med rostade kikärtor, auberginekräm och labne.