Mozzarellabakad portabello med oliver och krämig risoni
20-30
Vegetariskt

Mozzarellabakad portabello med oliver och krämig risoni

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • socker
  • vatten

Bakad portabello

Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
100 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Portabello
150 g
Bakplåtspapper
1 st

Tomatsallad

Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Salt
Socker
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Snacksoliver
1 förp

Krämig risoni

Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Risoni (Vete)
150 g
Färskost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 636 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 65 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Bakad portabello: Blanda riven mozzarella, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. Lägg portabello med foten uppåt på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Fördela mozzarellablandningen i svamparna.
  3. Tomatsallad: Halvera cocktailtomater. Lägg på andra sidan plåten och ringla över lite olivolja. Strö på lite salt, socker och nymald svartpeppar. Baka grönsakerna högt upp i ugnen ca 10 min, tills osten smält och fått fin färg. 
  4. Krämig risoni: Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och låt koka ca 10 min. Rör om då och då. Häll av risonin och rör ner färskost. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Tomatsallad: Blanda bakade tomater med ruccola och snacksoliver. 
  6. Servera krämig risoni med mozzarellabakad portabello och tomatsallad.