Pasta alla Bolognese med lättpanerad aubergine, fetaost och ruccola
20-30

Pasta alla Bolognese med lättpanerad aubergine, fetaost och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • vetemjöl

Nötfärsragu

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Nötfärs
250 g
Olivolja
Tomatpuré
2 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Torkad timjan
¾ tsk
Salt
1 krm
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse

Lättpanerad aubergine

Aubergine
1 st
Salt
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
2 msk
Olivolja

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 762 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 5.
  2. Förberedelser till lättpanerad aubergine: Tärna aubergine och lägg i ett durkslag. Blanda med salt och låt ligga och dra ca 15 min. 
  3. Nötfärsragu: Klyfta bananschalottenlök och finhacka vitlök. Fräs nötfärs i en stekgryta med lite olivolja ca 5 min, tills färsen fått fin stekyta. Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré, torkad rosmarin, torkad timjan och salt. Fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ytterligare ca 10 min.
  4. Lättpanerad aubergine: Låt auberginetärningarna torka på lite hushållspapper. Vänd auberginen i vetemjöl. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek den mjölpanerade auberginen tills den har fått en fin stekyta, ca 4 min.
  5. Koka mezze maniche i en kastrull med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  6. Smula sönder fetaosten. Servera nykokt pasta med nötfärsragu. Toppa med stekt aubergine, ruccola och smulad fetaost.