20-30
Laktosfri
Utan gluten
Hoisinstekt laxfilé med sesamdressad päronsallad och jasminris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- salt
- neutral olja
- vatten
Tillbehör
Jasminris
125 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Sesamdressad päronsallad
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
½ tsk
Gurka
1 st
Päron
1 st
Mynta
20 g
Hoisinlax
Laxfilé (Fisk)
270 g
Neutral olja
Vatten
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Hoisinsås (Sojabönor, Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 708 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
- Sesamdressad päronsallad: Blanda ihop sesamolja, vitvinsvinäger, salt och chili flakes i en rymlig skål. Finstrimla gurka och päron. Grovhacka mynta. Blanda ner de strimlade grönsakerna, mynta och hälften av de rostade sesamfröna i skålen.
- Hoisinlax: Skär laxen i ca 3x3 cm stora bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och fräs pressad vitlök och lax ca 1 min. Tillsätt hoisinsåsen och vatten, låt koka ihop ca 1 min. Toppa med resten av sesamfröna.
- Servera hoisinlax med jasminris och sesamdressad päronsallad.