Grekisk citronkyckling med ajvaryoghurt, fetaost och rostad potatis
20-30
Utan gluten

Grekisk citronkyckling med ajvaryoghurt, fetaost och rostad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper

Grekisk citronkyckling

Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Citron
1 st
Torkad timjan
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklinglår
1 förp
Bakplåtspapper
1 st

Rostad potatis

Potatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Ajvaryoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Ajvar relish
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar

Gurk- och fetostsallad

Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Fetaost (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 725 kcal
  • Fett 41 g
  • Kolhydrater 50 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

För ett krispigare kycklingskinn - ställ ugnen på grillfunktion de sista 2-3 minuterna.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Grekisk citronkyckling: Blanda lite olivolja, pressad vitlök, pressad saft från citronen, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Lägg ner kycklinglår i bunken och blanda runt. Lägg upp kycklingen i mitten på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Rostad potatis: Lägg potatis (halvera eventuellt stora potatisar för kortare tillagningstid) runt kycklingen på plåten. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i mitten av ugnen ca 25 min, eller tills kycklingen är helt genomstekt.
  4. Ajvaryoghurt: Blanda ihop matyoghurt, ajvar relish, salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Gurk- och fetaostsallad: Skär gurka i mindre bitar och strimla rödlök så tunt som möjligt. Smula fetaost. Lägg allt i en skål och blanda ihop till en sallad med lite olivolja eller servera allt i separata skålar.
  6. Servera citronkyckling med rostad potatis, ajvaryoghurt och gurk- och fetaostsallad.