Äpplig gryta med fläskkotlett och champinjoner
4.02 (64)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- vatten
Basmatiris
125 g
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Rött äpple
1 st
Champinjoner
200 g
Fläskkotlett
300 g
Smör
Torkad timjan
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
2 tsk
Tomatpuré
½ förp
Kinesisk soja
1 tsk
Vispgrädde
½ dl
Vatten
1½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 632 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 71 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka gul lök. Skär morot i tunna slantar. Tärna äpple. Kvarta champinjoner. Strimla fläskkotlett.
Hetta upp lite smör i en rymlig stekgryta och bryn köttet ca 2 min runtom. Tillsätt champinjonerna, löken och torkad timjan, fräs ytterligare ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda ner morot och äpple i grytan. Pudra över vetemjöl. Tillsätt tomatpuré, kinesisk soja, vispgrädde, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min.
Servera höstgryta med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!