Äpplig gryta med fläskkotlett och champinjoner
20-30

Äpplig gryta med fläskkotlett och champinjoner

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vatten

Basmatiris

Basmatiris
125 g

Höstgryta

Gul lök
1 st
Morot
1 st
Rött äpple
1 st
Champinjoner
200 g
Fläskkotlett
300 g
Smör (Mjölk)
Torkad timjan
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Tomatpuré
½ förp
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
1½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsvärde per portion
  • Energi 632 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Basmatiris: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Förberedelse höstgryta: Hacka gul lök. Skär morot i tunna slantar. Tärna äpple. Kvarta champinjoner. Strimla fläskkotlett.
  3. Höstgryta: Hetta upp lite smör i en rymlig stekgryta och bryn köttet ca 2 min runtom. Tillsätt champinjonerna, löken och torkad timjan, fräs ytterligare ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Blanda ner morot och äpple i grytan. Pudra över vetemjöl. Tillsätt tomatpuré, kinesisk soja, vispgrädde, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min.
  5. Servera höstgryta med nykokt basmatiris.