Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- vatten
- pastavatten
Köttfärssås med zucchini
Zucchini
¾ st
Citron
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Torkad salvia
1 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Vatten
½ dl
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Pastavatten
½ dl
Babyspenat
30 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
- Energi 655 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan.
- Förberedelser: Tärna zucchini smått. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv parmesan.
- Köttfärssås med zucchini: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek zucchinin på hög värme ca 4 min. Tillsätt nötfärs och salt, stek ytterligare ca 4 min. Sänk till medelvärme. Rör ner rivet citronskal, pressad vitlök, torkad salvia, kinesisk soja och vatten. Sjud ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och pressad citronsaft.
- Vänd ner linguine och det sparade kokvattnet i grytan med köttfärssås. Servera linguine med köttfärssås, babyspenat och riven parmesan.